CONTACT

Adres Leigraaf 44
  7391 AL Twello
Contact Tel: 0571-275903
Print Fax: 0571-276774
Email info@jandecroon.nl

LAATSTE NIEUWS

26/01/2015

Na een tijd offline te zijn geweest door een hack, is onze nieuwe Website Jandecroon.nl van heden weer in de lucht! 

 
 

Familiebedrijf sinds 1928!

Het verhaal begint in 1928 als de vader van Jan de Croon sr. (1952) fietsen gaat repareren in een schuur naast zijn huis aan de Kneuterstraat in Wolbos. 

Niet lang daarna gevolgd door brommers en auto's. Ook broer 'Ome Gradus' komt in het bedrijf, waardoor de naam Gebroeders de Croon ontstaat. In 1950 komt er een Shell-pomp bij en verder wordt hier letterlijk alles aangepakt: van een winkel in huishoudelijke artikelen, een autorijschool, een taxibedrijf en de autohandel, tot ziekenvervoer met een Chevrolet waar bij ongevallen de achterbank eruit werd gehaald, zodat de brancard met patient achterin kon. In 1973 verhuist het negen kinderen tellende gezin De Croon naar Posterenk, met het taxibedrijf en een tankstation.

Ook in 1973 kreeg Jan de Croon sr. een auto-ongeluk waarbij hij een nekbreuk opliep. Hij werkte bij een wegenbouwbedrijf als monteur en handelde samen met zijn vader in auto’s. Echter na zijn herstelperiode mocht hij geen zware werkzaamheden meer verrichten. In 1975 huurde hij een schuur in Twello en hij is daar weer een autobedrijf begonnen. In 1978 heeft hij samen met zijn vader Garage de Croon B.V. opgericht. In datzelfde jaar is hij ook in de oliehandel begonnen, onder eigen merknaam DCO, de Croon Oliehandel.

In 1985 heeft Jan de Croon (sr) grond gekocht in Twello op de voormalige parkeerplaats van Linthorst Vleeswaren aan de Molenstraat, nu Leigraaf. Zij waren een van de eersten die daar een bedrijf bouwden. In eerste instantie zou het een tankstation met showroom worden en een stalling voor de tankauto's, maar uiteindelijk zijn ze daar met het complete garagebedrijf naartoe verhuisd. Het familiebedrijf bestaat uit Oliehandel De Croon BV, het Bovag Autobedrijf Jan de Croon en zes  DCO-tankstations in Voorst, Twello, Markelo, Deventer, Klarenbeek en Kloosterhaar. In alle tankstations, behalve in het onbemande station in Kloosterhaar, zijn shops en wasstraten gevestigd en in Voorst ook een broodjescorner

Inmiddels zitten zoons Jan jr. (1983) en Maarten (1986) in de zaak. Een echt familiebedrijf dat voortgezet wordt. In 2004 Is Jan jr. in het garagebedrijf gekomen en drie jaar later Maarten. Inmiddels heeft Maarten de dagelijkse leiding voor het Autobedrijf en handelsonderneming Twellotrading.com. In 2010 is Jan jr. bij de oliehandel begonnen waar hij de dagelijkse leiding heeft over de tankstations, Oliehandel en webshop. De klanten in de oliehandel zijn landbouwbedrijven, transportbedrijven en de industrie.  In 2010 is hij bovendien met www.oliehandel.nl begonnen. Een webshop die als hobby begonnen is, maar tegenwoordig klanten in heel Nederland voorziet van smeermiddelen en onderhoudsproducten.